ERASMUS+ MOBILITAT IRLANDA

VIATGE A CORK, IRLANDA. ERASMUS+

Sis mestres de primària de les escoles CEIP Sant Anton de El Pinós, CEIP Divina Aurora de Beneixama, CEIP Mare de Déu de Gràcia de Biar, CEIP Cervantes i el CEIP Sánchez Albornoz de Novelda i l’assessora de Plurilingüisme del Cefire d’Elda hem passat una setmana d’observació educativa a l’escola d’infantil i primària Gaescoile Na Dúglaise de Cork (Irlanda).

A l’escola hem estat magníficament acollits per la directora Niamh Ni Mháolain per altres membres del claustre que ens han explicat com s’organitza l’escola en referència a la immersió lingüística en gaèlic, l’atenció a l’alumnat amb necessitats educatives i el paper fonamental de l’esport, l’art, la música, la dansa i el cant en la vida escolar.

Hem pogut també assistir a classes de primer cicle, segon cicle i tercer cicle de primària, per veure com s’organitzen i es desenvolupen. A més hem contribuït en l’extraescolar de llengua castellana impartint una classe i hem pogut dialogar amb els i les estudiants, i conèixer per ells com és l’escola, ja que l’assemblea de delegats i delegades i els estudiants de sisè de la mestra Fiona ens han fet preguntes.

A més, hem tingut la sort d’assistir a una Festa Pasqüera oberta a les famílies, en la qual l’alumnat ha ofert concerts i ha mostrat les seues creacions de manualitats i arts.

Per acabar hem visitat el Centre de Formació del professorat de la ciutat de Cork on ens han explicat com s’organitza l’actualització educativa del professorat. Després d’explicar-nos la formació i de mostrar-nos el centre de recursos, Sean Horhar, el Director, ens ha fet una visita guiada al Museu d’Història de la ciutat de Cork i també a la University College de Cork, amb un final de mobilitat fantàstic.

El bon oratge (només ha plogut un dia!) ens ha acompanyat i hem pogut disfrutar de la ciutat i la companyia amb diversió i moltes converses sobre l’escola que somiem. Tornem amb moltes idees per millorar la nostra realitat educativa.


Seis maestros/as de primaria de las escuelas CEIP San Antón de Pinoso, CEIP Divina Aurora de Beneixama, CEIP Virgen de Gracia de Biar, CEIP Cervantes y el CEIP Sánchez Albornoz de Novelda y la asesora de Plurilingüismo del Cefire de Elda hemos pasado una semana de observación educativa en la escuela de infantil y primaria Gaescoile Na Dúglaise de Cork (Irlanda).

En la escuela hemos estado magníficamente acogidos por la directora Niamh Ni Mháolain por otros miembros del claustro que nos han explicado cómo se organiza la escuela en referencia a la inmersión lingüística en gaélico, la atención al alumnado con necesidades educativas y el papel fundamental del deporte, el arte, la música, la danza y el canto en la vida escolar.
Hemos podido también asistir a clases de primer ciclo, segundo ciclo y tercer ciclo de primaria, para ver cómo se organizan y desarrollan. Además hemos contribuido en el extraescolar de lengua castellana impartiendo una clase y hemos podido dialogar con los y las estudiantes, y conocer por ellos cómo es la escuela, ya que la asamblea de delegados y delegadas y los estudiantes de sexto de la maestra Fiona nos han hecho preguntas.
Además, hemos tenido la suerte de asistir a una Fiesta Pascuera abierta a las familias, en la que el alumnado ha ofrecido conciertos y ha mostrado sus creaciones de manualidades y artes.
Por último hemos visitado el Centro de Formación del profesorado de la ciudad de Cork donde nos han explicado cómo se organiza la actualización educativa del profesorado. Después de explicarnos la formación y mostrarnos el centro de recursos, Sean Horhar, el Director, nos ha ofrecido una visita guiada al Museo de Historia de la ciudad de Cork y también a la University College de Cork, con un final de movilidad fantástico.
El buen tiempo (¡sólo ha llovido un día!) nos ha acompañado y hemos podido disfrutar de la ciudad y la compañía con diversión y muchas conversaciones sobre la escuela que soñamos. Volvemos con muchas ideas para mejorar nuestra realidad educativa.